Jämställdhetsbloggen

Jämställdhetsbloggen

Om Jämställdhetsbloggen

Roligt, Elakt, Aktuellt. Om jämställdhet. Om livet som jämställdhetskonsult.

Martin och Martin räddar kulturen

ElaktPosted by Fredrik 22 Dec, 2010 23:07

"Filmaren" Martin Borgs har valts in som ledamot i statens kulturråd. Det är kulturpolitik på samma nivå som när Martin "E-type" Eriksson valdes in i Stockholms skönhetsråd. Skillnaden är kanske att Borgs vet mycket mer om hur man sparkar nedåt. Se exempelvis hur han använder en student för att förlöjliga genusvetenskap i klippet nedan. Sedan 2007 har kulturrådet beviljat bidrag till åtminstone 14 jämställdhetsprojekt inom scenkonsten. I framtiden istället filmer som den här ...


  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Fredrik 19 Apr, 2011 12:39

Igen, Pether, tack för dina fina kommentarer. Får jag tipsa om bloggen genusnytt? Du hittar nog en del åsiktsfränder där. smiley


Om du vill fortsätta diskutera här så skulle jag gärna vilja veta varför du är så arg? Om genus är "bara flum", varför är du då irriterad just på genus - eller är du lika störd på andra sorters flum? Du antyder ju själv att det finns något mer här, att ens nämna genus och vetenskap i samma mening, är en skymf. Kan du utveckla ditt resonemang lite; vad är det som är mest ovetenskapligt med genus? hur har feministerna lyckats konstruera flumet? och inte minst; varför reagerar du så starkt på just feminism och genus?

Posted by Pether 19 Apr, 2011 11:31

Viktiga frågor?
Inte ens en person som studerar på universitetet kan nämna en enda av dessa så kallade viktiga frågor. Hon vet ju inte ens vad hon läser.
Genus är endast flum konstruerat för att ge feminister diverse titlar för att de då ska få status bland andra feminister.

Posted by Fredrik 19 Apr, 2011 08:35

Men Martin! - skriver du under pseudonym "Pether"?

Förutom det; tack för din fina kommentar - den liksom strålar av engagemang och intresse för dessa viktiga frågor och bidrar verkligen till en konstruktiv och utvecklande diskussion! Tack, tack!

Posted by Pether 19 Apr, 2011 01:43

Det är väl eleven själv som visar på hur idiotiskt genus"vetenskap" är.
Att ens ha det ordet i samma mening är en skymf.