Jämställdhetsbloggen

Jämställdhetsbloggen

Om Jämställdhetsbloggen

Roligt, Elakt, Aktuellt. Om jämställdhet. Om livet som jämställdhetskonsult.

Drottningen årets yrkeskvinna 2011

ElaktPosted by Fredrik 12 May, 2010 00:21


Tidigare Yrkeskvinnors Riksförbund, nuvarande BPW - Business and Profressional Women - Sweden - har utsett årets yrkeskvinna: "H.K.H Kronprinsessan Victoria". Jag antar att det är ett illa maskerat försök att vinna massmedial publicitet och att eventuellt försöka åka snålskjuts på rojalistisk yra över ett stundande bröllop.


Som exempelvis Linus Fremin påpekar är det en jämställdhetspolitisk härdsmälta för en organisation med jämställdhet i arbetslivet på agendan - att hylla en representant för ett system där det inte är möjligt att välja ett annat yrke än det pappa har. Dessutom tycks yrkeskvinnan ifråga ha valt medlemskap i bland annat en en golfklubb före BPW.


Apropå värdet av medlemskap i organisationer är H.M Silvia ett hett tips till nästa års nominering på grund av hennes politiska engagemang. Vem annars skulle kunna beskriva medlemskap i ett nazistparti ungefär som ett medlemskap i en sällskapsklubb? Silvia drar sig inte för att vara politiskt inkorrekt. Det bör inte heller ni göra BPW; hon är det självklara valet som yrkeskvinna 2011!


Och hörni, vad är det där med att skriva H.K.H och så, det känns lite sådär 1930-tal. För Sverige i tiden, hörni.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.