Jämställdhetsbloggen

Jämställdhetsbloggen

Om Jämställdhetsbloggen

Roligt, Elakt, Aktuellt. Om jämställdhet. Om livet som jämställdhetskonsult.

Jag gnäller lite över 80 miljoner

AktuelltPosted by Fredrik 12 Nov, 2010 19:10
På dagens resultatkonferens för Hållbar jämställdhet presenterade Nyamko Sabuni regeringens beslut om ytterligare 80 miljoner kronor till lokalt jämställdhetsarbete. Strålande! Det ger utrymme för många nya kreativa och utvecklande jämställdhetsprojekt!

Måhända blir debattörer som Tanja Bergvist och Per Ström besvikna. De röstade borgerligt för att undvika det de kallar för "genusvansinnet". Klart de blir sura när den regering de röstat fram fortsätter stödja det de avskyr mest av allt; genuspedagogik, jämställdhetsprojekt, jämställdhetskonsulter.

Själv är jag glad för resurserna i sig, men som vanligt lite ambivalent vad gäller hur jämställdhetsfrågorna utvecklas. Kanske är det den av Per och Tanja framröstade borgerliga jämställdhetspolitiken som mer än tidigare sätter spår i floran av de jämställdhetsprojekt som presenteras på konferensen. Det blir mer av "faktorer" som "konkurrensfaktor" och "tillväxtfaktor".

Som bannern överst på den här bloggen antyder sitter jag själv kanske lite väl hårt fast i en äldre jämställdhetsterminologi, med ord som feminism, rättvisa, jämlikhet och frigörelse. Dylika ord förekommer förstås inte alls i det moderna, hållbara, kvalitets- och konkurrensinriktade jämställdhetsarbetet. Eller ... så surar jag bara för att jag inte var inbjuden till konferensen?

  • Comments(0)//blogg.jamstalldhetsarbete.se/#post59