Jämställdhetsbloggen

Jämställdhetsbloggen

Om Jämställdhetsbloggen

Roligt, Elakt, Aktuellt. Om jämställdhet. Om livet som jämställdhetskonsult.

Beatrice Asks kuvert

AktuelltPosted by Katharina Tollin 24 Mar, 2010 10:22
Amen, nu har det väl snurrat ett varv för mycket i den här härvan? Beatrice Ask spånar på ett riksdagsseminarium om att sexköpare bör straffas hårdare och kommer då med snilleblixten: gredlina kuvert. Hon tror helt enkelt på bestraffningsmetoden "skämmas på torget".

Och visst, den tanken är inte förenlig med ett modernt och humant samhälle. Det är inte heller okej att misstänkta behandlas som om de redan var skyldiga. Och - ännu viktigare - det är att möta ett strukturellt problem med moraliska bannor istället för att se över vilka politiska reformer vi behöver för att hantera mäns efterfråga på sexuella tjänster.

Men med detta sagt - vi ska väl inte ha en debatt om hur sexköparnas integritet ska skyddas? Och vill socialdemokraterna i valrörelsen profilera sig som torskarnas försvarare? Antagligen inte, men omformulera då er kritik!

Ask försöker resa frågan om praxis att skicka delgivningen om misstänkt sexköp till den misstänktes arbetsplats istället för hem. Hm, givet att alla är lika inför lagen, finns väl ett problem här? Det är dags för partierna att bjuda över varandra om lösningen på detta problem.

  • Comments(1)//blogg.jamstalldhetsarbete.se/#post10